PHP tutorials
Php is een flexibele scripttaal. Het zorgt er voor dat bepaalde activiteiten bij de server worden uitgevoerd en ook weer worden teruggestuurd naar de webbrowser. Als je zelf kennis hebt van html, dan is de stap naar php een stuk minder groot. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Php kan zelf ook op heel veel verschillende manieren worden verwerkt in een website. In principe is het instapniveau redelijk laag, en iedere gebruiker met een server(tje), wat software en een beetje kennis kan ermee beginnen. Je vind er veel over in informatica boeken. Maar ook online is er veel starters informatie te vinden. Lees hieronder meer over php tutorials.
Wat heb ik nodig?
Om te beginnen met het schrijven van php heb je een aantal dingen nodig. Natuurlijk een computer, maar die hoeft geen hoge specificaties te hebben en er kan dus een goedkope desktop of laptop worden gebruikt. Verder heb je een webserver nodig met php ondersteuning. Die is nodig om de opdrachten afkomstig uit het script uit te voeren. Een handig testpakket met alle benodigdheden heden om te starten met php is WAMP (windows). Verder heb je een zogenaamde editor nodig. Een editor is een bewerkingsprogramma die je kunt vergelijken met kladblok. De meeste editors zijn gratis, zolang er maar de functionaliteit in zit die fouten opspoort. Dit voorkomt het constant moeten testen van je script. Een editor die handig en gratis is voor html en ook php is Notepad++.
De volgende stap
Als je vervolgens alles klaar hebt, kun je beginnen. Omdat php zoveel mogelijkheden heeft, kun je er vanalles mee doen. Na het openen van de editor, begin je hier met typen. Dit kan op veel manieren. Kenmerkend bij php is dat variabelen worden aangegeven met een '$'. Ook moet je er voor zorgen dat de pagina die je schrijft de bestandsvorm '.php' heeft. Ga hiervoor naar bestand > opslaan als > .php. Als de pagina klaar is dan kan deze uitgevoerd worden via de webserver.