Ontwikkelingen en trends

Php is een van de bouwstenen van het wereld wijde web geworden. De integratie met het bekende html is zo goed dat php tegenwoordig onmisbaar is geworden. Geen enkele scripttaal heeft een vergelijkbare integratie als dat het met html heeft. Php bestaat al vanaf 1995, eerder dan html wat in 1997 verscheen. Sinds die tijd zijn er veel nieuwe versies en nieuwe update verschenen voor php. Inmiddels zijn we al bij php versie 5.5.7 aangekomen, dat zijn dus al een groot aantal versies waar ook de nodige verbeteringen in zitten. Die verbeteringen komen vanuit de grote community van ontwikkelaars die php geniet. Verder zijn er ook nog een aantal grote noembare ontwikkelingen en trends op het gebied van php. Lees hieronder meer over ontwikkelingen en trends over php.

Responsive web design

In de dagelijkse wereld wordt mobiel browsen steeds belangrijker, en tablet zijn ook in een opkomst. Normale websites met een bepaald design zijn niet altijd even goed geoptimaliseerd voor het beeldformaat van een tablet of smartphone. Met behulp van een php script wordt er gekeken naar het formaat van het scherm en daarop wordt de website aangepast. Een php-trend die onmisbaar is in de toekomst.

Flash en HTML 5

Het is in principe geen nieuwkomer op de markt, maar php maakt flash een stuk bruikbaarder. Flash wordt gebruikt om 3D interactie te creëren. Php kan de sleutel zijn tussen samenwerking van HTML 5 en flash. HTML 5 is een nieuwe techniek die veel meer mogelijkheden biedt in een browser zonder de hardware extra veel te belasten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om volwaardige games te spelen op full screen in een browser, en ook Google maps krijgt er een hoop functionaliteiten bij met HTML 5.

Lees meer over PHP
Wat is een hypotheek? Dynamische en statische websites Zelfstandig werken en arbeidsongeschiktheid of invaliditeit