Dynamische en statische websites

Het internet zou niet kunnen bestaan zonder websites. En in principe ook niet zonder php. Het internet zonder php zou dan bestaan uit statische webpagina's. Php zorgt ervoor dat websites dynamisch worden. Websites zonder php zijn eigenlijk bijna altijd statisch. Wat is een statische website? Wat betekend dynamisch? Hoe helpt php hierin? Lees hieronder meer over het bouwen van dynamische en statische websites met behulp van php.

Wat is een dynamische website?

Als een website dynamisch wordt genoemd, dan is er sprake van het gebruik van php. Php zorgt ervoor dat bepaalde scripts draaien bij de server zelf. Een dynamische webpagina wordt eigenlijk in real-time samengesteld. Dit betekend dat jouw input vrijwel directe actie weergeeft. Bijvoorbeeld een bericht of reactie plaatsen op een forum. Na het typen van het bericht klik je meestal op de verstuur-knop en binnen een fractie van een seconde is het bericht te zien op de webpagina. Omdat dit via de server gebeurd zien andere mensen ook vrijwel direct jouw bericht verschijnen (na een refresh). Naast forums zijn ook online shops dynamisch opgebouwd. De bezoeker moet natuurlijk kunnen communiceren met de website op het moment dat deze een product wil kopen. Dit kan alleen met een dynamische website. Een voorbeeld van een dynamische website is kerstpakketten idee. Meer zijn er te vinden op onze portfolio pagina.

Statische websites

Het tegenovergestelde van een dynamische website is een statische. Dat houdt in dat de pagina in principe al klaar staat op de server, en dat deze kant en klaar naar de browser wordt verstuurd. Informatieve websites of simpele bedrijfspagina's zijn meestal statisch. Eigenlijk kun je statische websites het beste uitleggen als websites die alleen maar zijn opgebouwd uit html pagina's. Er is verder geen server-side activiteit bij betrokken. Bekijk forex-home.nl voor een voorbeeld van een statische website. De grote flexibiliteit van php zorgt ervoor dat het toepasbaar is in heel veel verschillende situaties. Wij van phpld.nl kunnen voor u dynamische websites (met php) maken, maar ook statische websites.

Lees meer over Diensten
Wat is een hypotheek? Wat is fraude? Zelfstandig werken en arbeidsongeschiktheid of invaliditeit