De geschiedenis van Bill Gates

De ouders van Bill Gates zijn getrouwd in 1951. 2 jaar later brachten zij hun eerste kind op de aarde. Dit is de de zus van Bill Gates, genaamd Kristina. Nog eens 2 jaar later werd Bill geboren, en de 2 jaar die daarop volgde het 2e zusje van Bill, genaamd Libby. Dit maakt dus dat Bill Gates isgeboren op 28 oktober 1955.

Als kind heeft Bill Gates zich altijd zeer verveeld op school. Het was allemaal te gemakkelijk voor hem. Dat is de reden dat zijn ouders hun best deden om voor Bill veel leerzame activiteiten te organiseren. Bill Gates had als kind de gewoonte om te gaan schommelen als hij over dingen nadacht, dit heeft hij nu nog steeds. Op jonge leeftijd stuurden ze Bill dan ook naar een prive school, de Lakeside private school, in de hoop dat hij daar meer uitdaging zou vinden.

De Lakeside Private school had zojuist een nieuwe pc gekocht, en binnen een week had Bill meer kennis van computers als zijn leraar.  Hij was al snel bezig met het schrijven van Basic programma's. Na de Lakeside private school is Bill Gates naar de Harvard University gegaan,
waar hij zich tevens zeer verveelde, en zich ontplooide tot een computernerd. Hij vertelde zijn leraars dat hij een miljonair zou zijn voor zijn 30ste verjaardag. Hier had Bill niet helemaal gelijk in.. Hij was namelijk op zijn 30ste al biljonair!

Op zijn 14jarige leeftijd starte Bill Gates met een Bedrijf dat hij binnen het jaar verkocht voor 20 duizend dollar.

In 1979 richte hij Microsoft op, samen met zijn partner Paul Allen. In 1980 ontwikkelde hij het 'PC-Dos' welk direct overgenomen werd door IBM. Sindsdien starte hij met de ontwikkeling van de eerste Windows versie.

In 1994 is Bill Gates getrouwd met een bediende van Microsoft 'Melinda Ann French', waarmee hij achteraf nog 3 kinderen kreeg : Jennifer (1996), Rory (1999) en Phoebe (2002).

In 1997 schatte het bekende magazine 'Forbes', het kapitaal van Bill Gates als rijkste man ter wereld op 56 Biljoen dollar.

Lees meer over Blog
De mogelijkheden omtrent PHP PHP systemen die wij aanbieden Online reserveringssystemen